dilluns, 25 d’abril del 2016

AMB VEU DE DONA. "Dones del barri maltractades". Antònia Torrens.


UN RECORD PER A LES DONES DEL NOSTRE BARRI 
QUE EN TEMPS PASSAT FOREN MALTRACTADES PEL SEU MARIT.


En aquest escrit, vull retre homenatge a una persona del nostre barri que va patir durant tota la vida de casada, un maltracte continuat per part d'un marit que fora de casa era un model de persona: educat, atent, carinyós, servicial, però en quan arribava a casa, es convertia en un altre persona, insultant i maltractant a la seva dona i als seus fills. 
 
La seva perversió va arribar fins al punt, de prohibir-li anar a visitar al seus pares que vivien a Barcelona, ni tenir contacte amb ningú de la família ni cap veí. En canvi ell, que treballava en un lloc públic, sempre se'l veia fent broma amb les noies a la feina on el tenien molt ben considerat.

Algú pot pensar que potser ella s'ho mereixia perquè no actuava com
una bona esposa, però no és així, mai li va donar motius de queixa ni li va faltar al respecte en cap sentit. Ella venia d'una família que la va criar com una verdadera senyoreta, sabia tocar el piano, la guitarra, les castanyoles i quan era jove, havia tingut propostes per fer una pel-licula, era molt maca i molt culta.

Ell tenia dues feines i es guanyava molt be la vida, però a ella li donava tan pocs diners que no li arribava per cobrir les despeses de la família, doncs tenien 4 fills. Per mediació d'un familiar d'ell, va aconseguir que un taller de confecció li donés a ella feina per fer a casa i mentre ell estava assegut al sofà, ella cosia a màquina treballant pel taller.
 
Tantes coses podria explicar, però amb aquestes pinzellades crec que ja podreu comprovar la catadura d'aquest subjecte, que fora de casa, encara ara els que el coneixien el tenen com un gran senyor.

Quan ell va morir, els seus fills li van donar a ella en tot moment fins a la seva mort, tot l'amor que es mereixia .

Antònia Torrens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada